Blog

Persoonlijke Ontwikkeling: To be or not to be..

Werkdruk is er overal en altijd. Dit kan leiden tot pieken en hoge prestaties maar ook tot vermoeidheid en verminderd leren.

In onze praktijk komen we mensen tegen die graag een stap willen maken in hun ontwikkeling en/of een opleiding willen doen maar hier domweg vanwege de werkdruk niet aan toekomen. Vaak ontbreekt ook gaandeweg de puf of wil iemand niet zijn/haar collega’s verder belasten door tijd te nemen voor een opleiding.

Zo ook Caroline. Caroline werkt als beleidsondersteuner in een kleine organisatie. Ze is competent, nauwgezet en voelt zich verantwoordelijk voor veel. De werkdruk is hoog en vaak wordt ze gevraagd om werk over te nemen van collega’s of ze pakt dit op omdat ze bang is dat het anders niet goedkomt. Ze werkt veel over.

In de toekomst zal de kleine organisatie onderdeel gaan uitmaken van een grotere. Om hier de plek te verwerven die ze graag wil is het belangrijk dat ze een opleiding doet…

Wat zou jij doen als je Caroline was? Heb je tips voor Caroline? Als je wilt kun je deze achterlaten in de reacties op dit bericht op de website. Alvast veel dank!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *