Monique Lurvink

Voor wie
Voor iedereen die een pas op de plaats wil maken als het gaat om zijn of haar loopbaan en persoonlijke ontwikkeling.

Wie weet ben je op zoek naar meer uitdaging, een nieuwe loopbaanstap en wil je je verder ontwikkelen binnen of buiten je organisatie?

Of zit je niet meer op je je plek en voel je dat je in beweging moet komen om met plezier aan het werk te blijven, maar je weet nog niet hoe en wat?

Het kan ook zijn dat je je overbelast (stress) voelt en dat je op zoek bent naar begeleiding naar meer balans in je leven en werk? Of ben je uitgevallen en heb je behoefte aan burnout coaching, om te herstellen, je te herpakken en met een helder toekomstperspectief en zelfinzicht weer aan het werk te gaan?

Of wellicht heb je een heel gerichte coachvraag? Je wilt bijvoorbeeld assertiever worden, soepeler samenwerken binnen je team, meer invloed uitoefenen, goed kunnen onderhandelen of effectiever omgaan met je tijd. En zo effectiever leren werken, zodat je plezier in je werk houdt en tegelijkertijd jezelf en je arbeidsmarktwaarde versterkt?

Tenslotte kan het zijn dat er veranderingen aankomen in je organisatie waardoor je wellicht om moet kijken naar ander werk of een opleiding, en ben je op zoek naar ondersteuning?

Hoe het ook zij.

Voor dit soort vragen kun je bij me terecht.

Dit ben ik

Ik kijk graag samen met jou naar je vraag. Wat wil je uit de gesprekken halen? Inzicht in je mogelijkheden, handvatten om een volgende stap te kunnen zetten, persoonlijke coaching, een opleidingsadvies?

Bij een loopbaanvraag brengen we gezamenlijk in een paar gesprekken je talenten, kwaliteiten en ambitie in kaart. Hierbij zet ik op maat een gevalideerde vragenlijst in. Daarnaast verkennen we je mogelijkheden en opties (welke richting, functies/rollen, omgeving?) als het gaat om een loopbaan-of ontwikkelingstap. Mocht je (persoonlijke) hobbels en belemmeringen ervaren bij het zetten van een nieuwe stap dan staan we hierbij stil. Waar loop je tegenaan, wat vind je lastig? Dit kan een onderdeel van het loopbaantraject zijn, maar ook een afzonderlijke aanvullende coachvraag.

Omdat je tegelijkertijd zo’n helder beeld krijgt van wat je in huis hebt, wat je (arbeidsmarkt-) waarde is en waar je kansen en talenten liggen kun je met versterkt zelfvertrouwen een volgende stap zetten. Ik hoor vaak dat de gesprekken mensen een “boost” geven. Zelfvertrouwen is belangrijk, evenals een helder perspectief.

Ik werk wetenschappelijk onderbouwd, met een valide en gestructureerde aanpak. Transparant, zodat je weet waar je aan toe bent. De gesprekken zijn vertrouwelijk en persoonlijk van aard. Er wordt zonder jouw instemming geen informatie gedeeld met derden. Ik werk volgens de ethische code van Phoenix en het NIP (Nederlands Instituut van Psychologen).

Als dit kan (met behoud van vertrouwelijkheid) en behulpzaam is dan werk ik ook graag samen met je organisatie. Er is immers vaak binnen je organisatie al veel aanwezig om je verder te ondersteunen in je persoonlijke ontwikkeling, re-integratie en loopbaanontwikkeling, zoals stages, opleidingsmogelijkheden, budget, de mogelijkheid tot jobcraften, trainingen en leerervaringsbanen etc. Hier sluit ik graag op aan en kan ik naar verwijzen.

Sinds enige tijd heb ik mijn krachten gebundeld in een samenwerking met LoopbaanNed. Samen Werken we aan Werk! Praktisch, doelgericht en met veel plezier.

Achtergrond en ervaring

Ik ben Arbeids-en Organisatiepsycholoog en gecertificeerd coach/adviseur op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en duurzame loopbanen.

Door mijn jarenlange ervaring als trainer/adviseur (communicatie, management en team-en talentontwikkeling), en adviseur op het gebied van duurzame inzetbaarheid weet ik wat er in organisaties speelt aan vraagstukken.

Dit komt van pas in mijn werk als (loopbaan-) coach en adviseur. Wat is voor jou belangrijk om te leren en te ontwikkelen in je werk en organisatie? Je concrete leer- of ontwikkelvraag kan ik in overleg met jou vertalen naar een passende opleiding, een doelgericht coachingstraject of een training. Ik ken het aanbod en de aanbieders van training en opleidingen en kan hierin samen met jou onderzoeken wat het beste bij je past.

Als coach/adviseur op het gebied van mobiliteit en duurzame inzetbaarheid ken ik de (actuele ontwikkelingen) in arbeidsmarkt en de voorspellers van duurzame loopbanen. In de coaching krijg je naast goed zicht op jouw ambitie en waarde voor jouw arbeidsmarkt, ook concrete handvatten om zo aantrekkelijk mogelijk te blijven op de arbeidsmarkt. Wat kun jij doen om met plezier aan het werk te blijven en optimaal inzetbaar te zijn, is een vraag. Maar ook, wat kan je organisatie praktisch doen om dit te faciliteren en kun je hier mogelijk afspraken over maken? Daarnaast kan ik je praktisch in contact brengen met mensen om mee te netwerken en je ondersteunen in je sollicitatieproces.

Ik stel vragen, zet vragenlijsten in, verhelder wat je zegt, orden, spar en denk met je mee. Naar een concreet resultaat.

Naast voor loopbaan – en persoonlijke ontwikkelingsvragen kun je me vragen voor:

Een training “het goede gesprek” voor managers over hoe employability en ontwikkeling te stimuleren en faciliteren.
Stress, burnout-, re-integratie- en balans-coaching en advies
Advies op het gebied een praktisch employability-beleid voor HR en management
Teamvragen hoe bouw en onderhoud je een optimaal vitaal/gezond team, resultaat- en ontwikkelings-gericht? Voor managers, teamcoaches en professionals.
Workshops: “Versterk je employability” en “Even stilstaan bij je loopbaan” voor professionals.
Tips voor je pitch, je brief, je sollicitatiegesprek

Certificering:

Noloc Register Loopbaancoach gecertificeerd in: TMA (Talent-Motivatie Analyse) ACT (Acceptance Commitment Therapie), TA (Transactionele Analyse), Organisatieopstellingen, NLP en DIP (Duurzaam Inzetbaar Potentieel). Lid van de ethische commissie van Phoenix.

Missie

Mijn ervaring is dat iedereen talent heeft en wil bijdragen. Hier ga ik vanuit. Daarnaast schep ik plezier in het zien en zichtbaar maken van de uiteenlopende talenten, kwaliteiten en vermogens(!) waarover mensen beschikken. Ik help je graag praktisch, met goed inzicht in je persoonlijke en professionele toegevoegde waarde (je talenten, missie en kwaliteiten) aan werk op een plek die bij je past en waar je kunt blijven leren.

Regio

Oost Nederland

Monique Lurvink
(Loopbaan) coach/adviseur
06-50 52 50 33
monique.lurvink@loopbaanned.nl