Persoonlijke ontwikkeling

Tegenwoordig spreken we niet meer over een baan voor het leven, maar over een loopbaan voor het leven. Bij duurzame loopbanen gaat het erom dat medewerkers duurzaam inzetbaar zijn. Dat wil zeggen dat medewerkers hun werk gezond, productief en met plezier kunnen uitoefenen, en dat ze zich blijven ontwikkelen. De behoefte aan coaching of training op het gebied van persoonlijke ontwikkeling ontstaat vaak als mensen merken dat ze ergens in vastlopen. In bijvoorbeeld de samenwerking met anderen, in de communicatie, het behalen van doelen of in het effectief uitoefenen van invloed. Persoonlijke ontwikkeling begint bij het herkennen iets te willen leren om te groeien en om effectief en met voldoening te blijven werken.

LoopbaanNed biedt gericht coaching op persoonlijke ontwikkelingsvragen. Hiermee versterken we de effectiviteit en het werkplezier van mensen in organisaties.

LoopbaanNed
werkt aan werk!

Onze ervaring is dat mensen wel varen bij grip op hun persoonlijke effectiviteit en hun resultaten en zich hierin graag ontwikkelen in lijn met hun ambitie en talenten. Toekomstgericht, maar ook overeenkomstig de rollen en taken die ze vervullen in hun team. De toenemende rol als zelfstandige professional vraagt daarnaast ook om eigenaarschap, goed inzicht in de eigen drijfveren, ambities, kwaliteiten en inzicht in wat men nog wil leren om deze rol effectief te kunnen vervullen.

Op basis van gesprekken met individuele medewerkers maar ook in teamverband kunnen wij in kaart brengen waar de ontwikkelbehoeftes van uw professionals liggen en een gericht coachings- of trainingstraject aanbieden.