Onze Historie

In 2008 zijn Jan Jissink en Margreet van Spronsen gestart met het idee om een landelijke samenwerking tot stand te brengen tussen loopbaanprofessionals. Samenwerken en gebruik maken van elkaars expertise en diversiteit  zorgen voor de nodige slagvaardigheid, creativiteit en collegialiteit. Op deze wijze sluiten de coaches en adviseurs van LoopbaanNed, met hun unieke deskundigheid en werkervaring,  naadloos aan bij de behoeften van het bedrijfsleven.

De loopbaanprofessionals van LoopbaanNed  zijn geïnspireerd door het verhaal van Jonathan Livingston Zeemeeuw:

Jonathan Livingston Zeemeeuw is de hoofdpersoon in het gelijknamige boek van Richard Bach. Deze zeemeeuw staat symbool voor de manier waarop LoopbaanNed naar werk en leven kijkt. Jonathan staat model voor de mens die zich los maakt van zijn gewoonten en beperkingen. Hierdoor is hij in staat  te onderzoeken waar zijn passie ligt!

Jonathan Livingston Zeemeeuw is verveeld met zijn leven. Hem is altijd geleerd dat het najagen van voedsel het enige belangrijke doel in het leven is. Maar Jonathan streeft naar iets hogers: letterlijk! Hij is dol op vliegen om het vliegen zelf en doet zijn uiterste best om zo hoog zo elegant en zo snel mogelijk te vliegen. Het gevolg is dat hij wordt verstoten uit de kolonie en het in zijn eentje moet redden. Al vliegend ontmoet hij op een dag twee andere meeuwen die hem meenemen naar een wereld waar meer meeuwen zijn zoals hij. Hij raakt met hen bevriend en leert nog meer over vliegen en het leven zelf. Uiteindelijk keert Jonathan terug naar zijn oude kolonie en ontmoet jonge zeemeeuwen aan wie hij zijn liefde en kennis van het vliegen overdraagt.