Loopbaancoaching 2

Projectmanager Acquisition Finance & Structured Lending Grootbedrijf & Instellingen:

De aanleiding om met Berto van der Manden een loopbaan coaching te starten was positief. Ik had namelijk al jaren een bijzonder leuke job, die ik nog steeds met veel plezier vervul. Aan de andere kant worstelde ik met de vraag wat een goede vervolgstap zou zijn. Een organisatie die steeds centraler ingericht wordt waarin het aantal interessante functies regionaal afneemt en aan de andere kant een steeds grotere regelgeving die interessante functies onaantrekkelijker maakt.

In het loopbaantraject begeleidde Berto mij niet rechtstreeks op het doel af (iets wat in mijn natuur zit). Via een inventarisatie van voor mij persoonlijk belangrijk zaken, waarden en vaardigheden ben ik eerst op zoek gegaan naar het soort organisatie dat aansluit bij deze inventarisatie. Een echte eye-opener om dit tussenstation op weg naar de ideale functie te volgen.
Vervolgens ben ik invulling gaan geven aan `mijn ideale functie`. Hierbij werkte ik verder vanuit mijn persoonlijke doelen en drijfveren en ben ik uiteindelijk gekomen tot een duidelijk beeld hoe mijn ideale functie eruit zou zien. Aan de hand van een capaciteiten en vaardigheidstest was ik in staat om een toets uit te voeren op de mate waarin deze functie daadwerkelijk bij mijn vaardigheden en persoonlijkheid zou passen.
Samengevat heb ik onder de kundige begeleiding van Berto een duidelijk beeld gekregen waaraan een organisatie moet voldoen en hoe mijn ideale functie eruit ziet. De laatste stap was het maken van een plan om in de echte wereld te onderzoeken of een overstap naar een vergelijkbare functie haalbaar is. Daar zit ik momenteel middenin en dat is een bijzonder leuke en inspirerende zoektocht.
Ik kan iedereen aanraden om eens buiten de gebaande paden naar je eigen loopbaan te kijken. Het is een erg leuke en inspirerende tocht onder goede begeleiding van Berto.