Blog

Hoe zorgt u dat medewerkers flexibel inzetbaar blijven?

Hoe zorgt u dat uw medewerkers flexibel inzetbaar blijven? Hoe houdt u medewerkers van 50 jaar en ouder gemotiveerd om zich te blijven ontwikkelen? Werknemers kunnen in de huidige tijd niet meer 25  tot 30 jaar voor één baas in één functie blijven werken. De huidige tijd gaat snel, er verandert veel. Er zijn veel onzekerheden over arbeidszekerheden en over de inhoud van het werk. Bovendien moet iedereen langer doorwerken. Dit vraagt een andere mind set. Naast onzekerheden en stress, biedt deze tijd ook kansen en uitdagingen. De kunst is om deze uitdagingen te zien en te ontdekken. 7  tips voor u als werkgever:

  1. Besteed in de functioneringsgesprekken aandacht aan wat de werknemer leuk vindt in zijn baan. Beide krijgen zo zicht op waar iemands drijfveren en talenten liggen
  2. Wat zijn wensen voor de toekomstStimuleer werknemers in perspectief te denken; waar sta ik nu en waar wil ik over 5 jaar staan
  3. Bied regelmatig  een programma aan waarbij medewerkers nieuwe kennis en ervaring opdoen. Workshops, lezingen werken zowel stimulerend voor de individuele werknemer, als voor een goede en open sfeer binnen de organisatie.
  4. Wees open en eerlijk over de mogelijkheden binnen de organisatieWat is mogelijk aan promotie kansen en ook waar kan een medewerker zich verbreden. Een reëel beeld, helpt de medewerker in beweging te komen.
  5. Laat een medewerker eens mee lopen op een andere afdeling, Op andere afdelingen meedraaien, geeft een andere blik op de organisatie en je eigen mogelijkheden.
  6. Bied de medewerker de mogelijkheid om zich te krijgen op de competenties door een test aan te bieden Zicht krijgen op je competenties en drijfveren, geeft richting in wat je wilt en kunt. Bovendien  geeft het een beeld van wat je nog kunt ontwikkelen.
  7. Begeleiding in dit proces Investeren in de begeleiding van medewerkers in dit proces, is investeren in het meest duurzame product van de organisatie. Namelijk de mens. Dit komt de medewerker en organisatie ten goede. Gemotiveerde, gezonde ontwikkelingsgerichte medewerkers, zorgen voor een gezonde organisatie.

Deel dit door op de linked in knop hieronder te drukken

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *